NH-pop live!

Nieuwsarchief

Jury NH POP Live kiest

JURY NH POP LIVE KIEST: Blue Velvet, Divine Sins, De Joelito en BERIGHTBACK

Jerry’s Toy Army verovert NH Pop Live Wildcard

Toursubsidie NH POP LIVE bands voor Noordhollandse podia en festivals!

 

De jury heeft een afgewogen keuze gemaakt uit de 18 deelnemers aan de NH Pop Live Showcases: Blue Velvet uit Volendam, Divine Sins uit Hilversum, De Joelito uit Haarlem en BERIGHTBACK uit Hoorn.

Tijdens het Wildcardfestival op vrijdag 31 oktober hebben de Nieuw Vennepse electropunk rockers van Jerry’s Toy Army de NH Pop Live Wildcard verovert. Met deze wildcard op zak zal de band, net als de showcase-selectie, de komende maand een clip opnemen en de studio in gaan om een van hun hitgevoelige nummers op te nemen.

Het Hoornse BERIGHTBACK werd tijdens de NH Pop Live-masterclass verkozen tot afgevaardigde van Noord Holland voor de SENA POPnl Award.

 

Masterclass

Het promotraject van Nh Pop Live is direct van start gegaan met een masterclass in de kleine zaal van De Kade in Zaandam. Tijdens deze masterclass presenteerden de bands zich aan Phil Tilly (gitarist Moke), Ron Mellies (programmeur Beeckestijn Festival), Jesse Beuker (producer In a Cabin with..), Bazz Barnasconi (zanger Van Katoen), Katja Kearsmaker (boeker Agents After All), Jan Peter Hoekstra (gitarist Krezip) en Waldo Volmer (programmeur P3). Door middel van persoonlijke gesprekken hebben de deskundigen de bands van advies voorzien en is er alvast flink genetwerkt.

 

SENA POPnl Award

Na afloop van de masterclass was er nog een verrassing voor BERIGHTBACK. De Hoornse popformatie is door de jury verkozen om Noord Holland te vertegenwoordigen tijdens de SENA POPnl Awards in juni 2009. Op deze avond presenteren alle provincies 1 van hun beste bands aan programmeurs uit heel Nederland. De band die op deze avond het vaakst geboekt wordt, wint de SENA POPnl Award. In dcember komt er een cd uit met een nummer van alle 12 deelnemers, waaronder dus BERIGHTBACK.

 

Toursubsidie voor Noordhollandse podia en festivals

Noordhollandse podia en festivals in Noord Holland kunnen vanaf vandaag tot aan juni 2009 via deze site en via de bands zelf  een van de vijf geslecteerden boeken met een toursubsidie.

Dat maakt het voor podia aantrekkelijker om de bands, die nog naamsbekendheid moeten opbouwen, te boeken en de bands worden hierdoor vaker gezien en gehoord, zodat zij meer bekendheid krijgen bij het publiek in de provincie.

De komende weken zullen de vijf geselecteerde bands druk aan de slag gaan met het brainstormen over en het opnemen van een videoclip. Met enkele van de bands worden ook studio-opnames van een nummer gemaakt, onder begeleiding van een producer. Elke band volgt zijn eigen traject, omdat de stijlen en de wensen enorm divers zijn. De metal van Divine Sins vraagt bijvoorbeeld een andere aanpak dan de hiphop van De Joelito.

De clips en de studio-opnames worden ingezet voor de promotie van NH Pop Live selectie 2008.