NH-pop live!

Nieuws

Bright Young Lights nemen op bij de E-Sound Studio’s, een verslag

 

Een onderdeel van het prijzenpakket voor de geselecteerden van NH-Pop Live is om in samenwerking met een producer en een technisch engineer een dag de befaamde E-Sound Studio in te duiken. Hieronder een verslag van de belevenissen van de Bright Young Lights.

De E-Sound Studio’s in het liefelijke Weesp staat vol met vintage instrumenten (Hammond orgels,  Fender Rhodes, 1938 Steinway & Sons vleugel wiens eerdere eigenaar Elton John was) en analoge opname apperatuur. De opnameruimtes zijn ontworpen door akoestisch ingenieur Eddie Veal, ook wel bekend van de Abbey Road studio’s, en zijn betreden door artiesten als Wouter Hamel, Sonic Youth en alles daartussen en omheen. Op zaterdag 8 oktober zat Bright Young Lights in diezelfde studio. Gelukkig had maar één iemand zich verslapen en waren er dit keer geen essentiële spullen vergeten. Wij komen nu eenmaal graag voorbereid.

Na een rommelige start met protesterende versterkers en wat technische moeilijkheden konden we tegen het begin van de middag daadwerkelijk wat sporen neerleggen. Ondanks de valse start hadden we de tijd snel ingehaald met het neerleggen van de basis en kon het echte werk beginnen. 36 inch trommels, strijkers, Rhodes, piano, xylofoon, koortjes; alles wat we Mendel Pool, de technisch engineer, toewierpen vond hij geweldig en verslond hij zonder moeite en met een vette grijns op z’n kop. Alle lof aan Mendel Pool.

 

We hebben gelachen, gehuild, geschreeuwd, gevochten en de liefde bedreven, maar het zit er op; Time For Us To Go is een feit.