NH-pop live!

NH-Pop Live in 50 woorden

NH-Pop Live is een project van Stichting NH-Pop (popkoepel Noord-Holland) en vindt dit jaar voor de derde keer plaats. NH-Pop Live is geen wedstrijd maar biedt Noord-Hollandse artiesten met eigen werk een platform en hiermee de kans om in een interessant traject te belanden van optredens, studiorecording, coaching, videoclip productie en toursubsidie.

Wat moet je doen als artiest om mee te doen?

Artiesten (bands, singer/songwriters, rappers, etc.) presenteren zichzelf door middel van een eigen profiel op de site. Ga naar profiel, meld je aan en vervolgens kun je je eigen profiel helemaal aankleden en hierdoor jezelf zo goed mogelijk presenteren. Zorg er voor dat je profiel er goed uitziet want de muziekprogrammeurs van de deelnemende podia (Patronaat, Manifesto, P60, Waerdse Tempel, P3, Podium Victorie, Duycker, De Vorstin en De Kade) selecteren uit deze profielen vervolgens 15 acts met overtuigende potentie en talent op verschillende gebieden (muzikaal artistiek, podiumpresentatie, sound, originaliteit, organisatorische bekwaamheden en ambitie).

Wildcardfestival en Showcasetraject

De 15 door de podiumprogrammeurs geselecteerde acts, aangevuld met de winnaar van het wildcardfestival, spelen twee showcases op twee van de deelnemende Noord-Hollandse podia. Een act kan dus ook in het showcasetraject belanden met behulp van het Noord-Hollandse publiek. De vijf artiesten die namelijk de meeste publieksstemmen (sterren) scoren, strijden op het wildcardfestival voor een plek in het showcasetraject. De vijf acts met de hoogste score gaan naar het wildcardfestival. Tijdens het wildcardfestival wordt van de vijf acts tot slot dus nog een act geselecteerd voor het het showcasetraject waarmee in totaal 16 acts belanden in het showcase traject. Tijdens de showcases zullen een vaste groep scouts zullen aanwezig zijn. Nadat alle showcases hebben plaatsgevonden selectereren de scouts uiteindelijk vijf artiesten die zich het beste hebben weten te onderscheiden tijdens de showcases.

Natraject voor eindselectie NH-Pop Live

De vijf eindgeselecteerden komen in een traject waarin ze onder andere een videoclip gaan produceren en een professionele studiorecording in de E-Sound studio. Tijdens dit proces wordt samengewerkt met diverse professionals (producers, engineers, musici, etc). Tijdens dit proces meerdere momenten van coaching en masterclasses plaatsvinden met als doel om de eindselectie zoveel mogelijk te begeleiden in het productieproces en de stappen die ze zullen gaan nemen om ook na NH-Pop Live om verder te komen als artiest. Dit verder komen zal onder andere worden gestimuleerd middels de toursubsiside. Alle (Noord-Hollandse) podia en festivals krijgen gedurende een half jaar de gelegenheid om de geselecteerde artiesten te boeken middels de speciale NH-Pop Live toursubsidie.

Voorwaarden

Let op want er zijn een aantal voorwaarden die stichting NH-Pop stelt om deel te kunnen nemen aan NH-Pop Live. Lees deze even door om eventuele teleurstellingen te voorkomen.Check de voorwaarden.