De Joelito

categorie:
hiphop
bestaat uit:
1 persoon
komt uit:
Haarlem

Bandleden

  • De Joelito, Mc/Rapper, Spanje

Bio

De Joelito is een Spaans/Arubaanse MC uit de muziekstad Haarlem. Geboren op 16 december 1986 als Joël Labadie-Cortes. Op 11 jarige leeftijd is de rapper geïnspireerd geraakt door werkzaamheden uit eigen familie (Basic-one,Postmen,Talkin heads,Savannah,The night owl project,Track addicts,Gotcha!) en is zo zijn rauwe Spaanse stijl gaan ontwikkelen in zijn raps en beats.

Apart van zijn teksten vind hij met name de muziek ook erg belangrijk. Sinds 1997 is hij actief bezig met zijn crew H2O op o.a freestyle rapbattles (Freestyle voor Stichting Grap, Last man standing, 8.6 Battles) talent showcases (Artquake, Kunstbende, Haarlems Interscholair Toernooi, Inhollandpopprijs) en optredens (Patronaat, Paradiso, Sugar Factory) en is hij verder bekend van zijn beruchte Haarlem2Others mixtapes. In 2004 veel in de media door zijn eigen tv programma (Coolcast) bij BNN en is de eerste freestyle battle mc van Nederland met een nummer 1 hit op de radio. Daarnaast is de Spanjaard ook te zien als host van succesvolle battle evenementen zoals 'Supasound' en 'Area 023' en als vaste presentator bij de omroep 'Teleac NOT'.

Momenteel is De Joelito naast zijn studie Media&Entertainment Management ook bezig met zijn debuut album 'SPAANS BENAUWD' dat voornamelijk de nadruk op de Spaanse hiphop/flamenco vibe zal hebben.

(Voor meer info check de officiële website: www.spaansbenauwd.nl)

Contact/bookings/agenda

Contact

info@spaansbenauwd.nl

Bookings

bookings@spaansbenauwd.nl

muziek

Geupload op: 05-06-2008
02 - De Joelito - Que pasa (ft RSJ)
07 - De Joelito - Komen vrouwen van Venus
04 - De Joelito - Brrrat!

foto's

video

Tell a friend

Previous/Next profile