Boilersuit

categorie:
indie
bestaat uit:
4 personen
komt uit:
Heerhugowaard

Bandleden

  • Loes Schat, Zang/gitaar, Heerhugowaard
  • Chris Dekker, Basgitaar, Heerhugowaard
  • Bart Metselaar, Drums, Broek op Langedijk
  • VJ Akasha, VJ (niet bij alle optredens aanwezig), Noord-Scharwoude

Bio

Boilersuit: Alweer geen vernieuwd recept. Zonder kunstmatige toevoegingen nog steeds ouderwets lekker.

Indie gitaarband Boilersuit laat al vijf jaar stevig en melodieus van zich horen. Het enthousiasme voor optreden en het schrijven van echte liedjes bracht de band op veel mooie plekken, zoals Paradiso, 013, Het Paard, Vera, Atlantis, de Gigant, Waterfront, Eurosonic en diverse festivals. Deze podia werden gedeeld met onder meer Ellen ten Damme, Johan, Voicst, Supersub en Daryll-Ann. Ook de release '71' kreeg veel positief commentaar in Oor, LiveXS en FRET.

2007 was het jaar waarin Boilersuit als drietal verder ging, maar ook het jaar waarin zangeres/gitariste Loes Schat, bassist Chris Dekker en drummer Bart Metselaar tweemaal Paradiso aandeden.
Eind van dat jaar ging de band met nieuwe nummers aan de slag in de eigen oefenbunker. Maarten Otte kwam langs met een oude bandrecorder en in enkele takes, zonder overdubs of ProTools legde hij de band vast. Lo-fi, eerlijk en recht voor zijn raap. Boilersuit laat op de EP 'The Bunker Tapes' ('08) zien dat mooi simpel niet lelijk is en dat drie muzikanten een volle sound kunnen neerzetten. De vier eigen nummers geven de uithoeken van het spectrum waarin de band opereert goed weer en de verrassende cover is het kersje op de taart.
Bij het nummer 'She's Not That Far' maakte beeldkunstenaar en 'vierde bandlid' VJ Akasha een video, welke eind 2007 verscheen.
"Boilersuit doet echt een gooi naar het perfecte popliedje." Scheef het Noord-Hollands Dagblad.

De meeste shows van Boilersuit worden gedaan met VJ Akasha, bekend van onder meer VanKatoen. Als vierde bandlid projecteert hij beelden die speciaal voor de nummers gemaakt zijn. Deze worden gecombineerd met onder livebeelden, zelfs vanaf de instrumenten van de bandleden!

Update [o6-06-2008]: Boilersuit is uitgenodigd voor een optreden op de Uitmarkt in Amsterdam op 30-08-2008.

Contact/bookings/agenda

Contact

Chris Dekker
Chris@Boilersuit.nl
06 - 47 818 343

Bookings

Chris Dekker
Chris@Boilersuit.nl
06 - 47 818 343

Of:

Luc Upson
Luc@PrimalGrunt.com

muziek

Geupload op: 10-05-2008
She's not that far
Because She Cares
Can You Forgive Her

foto's

video

Tell a friend

Previous/Next profile