Cellkey

categorie:
Rock
bestaat uit:
1 persoon
komt uit:
Purmerend

Bandleden

Bio

Onder de naam CellKey maken vier jongens rockmuziek, ze kennen elkaar van hun vroegere hobby's en scholen. Zes jaar later kwamen ze echter pas met het idee om samen muziek te gaan maken. Gemiddeld zijn de leden sinds hun tiende jaar al bezig met muziek en na verschillende bands werd er begin 2008 aan dit nieuwe avontuur begonnen. Zoals de meeste beginnende bands begon dit met het spelen van covers, maar vonden ze al snel inspiratie genoeg om eigen nummers te schrijven.

De bandnaam staat voor een sleutel die de muziek in de lichaamscellen opent, dit zodat het viertal het kan delen. In de muziek schrijven het viertal gezamelijk de teksten en de beats, op deze manier kan iedereen zijn inspiratie en gezicht erin kwijt. Het meeste plezier heeft de band in het live spelen; grote of kleine zaal, veel of weinig mensen. De motivatie en plezier halen de leden vooral uit het publiek dat de muziek komt beluisteren en ervan kan genieten. Dit samen met de kick van het live spelen en de gezelligheid die het samenzijn brengt.

Het grootste verschil met hun voorgaande bands is dat CellKey uit enkel vrienden bestaat - wat fanatiek, positief en motiverend werkt op het podium. De nummers grenzend aan Hoobastank, Disturbed en Seether worden gebracht door zanger/rythem gitarist Roy Kamphuis, bassist Christiaan Färber, drummer/achtergrond zanger Jip ter Voort en de lead gitarist Michel de Ouden. De vier komen allen uit Purmerend (Noord-Holland) en oefenen hier regelmatig in het lokale poppodium.
Deze nummers kan je o.a. van ons verwachten;

Godsmack - Awake
Plain White T's - Hey There Delilah
Seether - Fine Again
U2 - With or Without You
Stone Sour - socio
Audioslave - Show me how to live
Metallica - Sad but True
Nonpoint - Hide And Seek
HellYeah - You wouldn't know
Dairy of Jane - Breaking Benjamin
Audioslave - Be yourself
Tool - Vicarious

Contact/bookings/agenda

Contact

murder_for_breakfast@hotmail.com

Bookings

15 september uit markt 2008muziek

Geupload op: 28-04-2008
een
3
twee

foto's

video

Tell a friend

Previous/Next profile