Alasca

categorie:
Pop-Rock
bestaat uit:
5 personen
komt uit:
Volendam

Bandleden

  • Robert Vermorken, Drums, percussie, Volendam
  • Laurens Tol , Bas, zang , Volendam
  • Ferry Jonk, Gitaar, zang , Volendam
  • Willem Bond, Zang, Toetsen, Volendam
  • Frank Bond, Gitaar, zang , Volendam

Bio

Alasca is een Volendamse pop-rock band bestaande uit 5 leden. Muzikale inspiratie wordt gehaald uit muziek van een grote hoeveelheid bands, waarbij vooral gedacht moet worden aan de melodieuze, harmonieuze, maar ook altijd vernieuwende hoek. Denk aan bands en artiesten als The Beatles, Tim en Jeff Buckley, Pink Floyd, Muse, Led Zeppelin, The Beach Boys en toch nog wel heel wat andere.

Vooral The Beatles spelen een belangrijke rol voor Alasca. December 2007 won Alasca in Volendam's gezelligste bar Lennon's, The Beatles Contest. Een zeer enthousiaste en unanieme jury beargumenteerde dat je, wanneer je je ogen sloot, the Beatles kon horen spelen. De prijs die meekwam met het winnen van the contest was niet mis; een foto-sessie met niemand minder dan Maarten Corbijn;
(Corb!no).

Hoewel de band in een vorige bezetting (pre-Beatles-Contest) ook al bezig was met eigen materiaal en daar ook mee optrad in de P3, nummers als Annabel Lee, You Are, Moonlight Shuffle, Wasted Time en Suicide Society, is de band inmiddels een andere weg ingeslagen, waarbij het vooral draait om het opzoeken van muzikale grenzen.

De troeven van Alasca zijn de 4-stemmige samenzang, doeltreffende nummers en het feit dat er binnen de band 3 schrijvers zijn.

(Zwart-wit foto is door Maarten Corbijn 2008)

Contact/bookings/agenda

Contact

alascaband@hotmail.com
of fjmbond@gmail.com

Bookings

alascaband@hotmail.com
of fjmbond@gmail.com

muziek

Geupload op: 25-04-2008
Alasca - Annabel Lee

foto's

Tell a friend

Previous/Next profile