Atreides

categorie:
poprock
bestaat uit:
5 personen
komt uit:
Zaandam

Bandleden

  • Léon Palmen, gitaar, Zaandam
  • Bo van Kuijk, drums, Zaandam
  • Robert Swijgman, gitaar, Zaandam
  • René Schoen, basgitaar, Zaandam
  • Jessica de Fauwe, zangeres, Zaandam

Bio

Eind 2007 ondergaat Zaanse rockband Atreides een drastische verandering: de oude zangeres verlaat het gezelschap en wordt vervangen door zangeres Jessica.

Na enkele maanden eenzame opsluiting in de studio heeft Atreides zich van een uitzonderlijk repertoire voorzien, dat met zeer dynamische en variërende nummers nooit verveelt. Hier blijft het echter niet bij: de band heeft inmiddels naam gemaakt met een bijzonder energiek live performance waarbij niets wordt geschuwd om het publiek te vermaken.

Atreides is sterk rock-georiënteerd, maar mengt dit met metal en pop om elk nummer afwisselend en goed luisterbaar te maken. Verder worden er uit vele andere muziekstijlen invloeden gebruikt waardoor het geheel uiteindelijk tot een hoog niveau wordt gebracht.

Maart 2006 wint de band de publieksprijs van de prestigieuze wedstrijd Noord-Hollandse Glorie, en in december wordt daar de 1e prijs van de Schoolblast-wedstrijd aan toegevoegd. In het voorjaar van 2008 bereikte de band de halve finale van de Beachbattle te Scheveningen. Op dit moment wordt iedereen verzocht op Atreides te stemmen in de Noordhollandse wedstrijd NHPopLive: ga naar www.nhpoplive.nl om ons te steunen!

Tot slot wordt er hard gewerkt aan het afmaken van de eerste EP, maar enkele nummers zijn al online te beluisteren. Bezoek een van onderstaande sites en oordeel zelf maar...


(pics by www.stufo.nl, ron koffeman, nico de haan)

Contact/bookings/agenda

Contact

leon@atreidesband.nl

Bookings

leon@atreidesband.nl

muziek

Geupload op: 04-08-2008
Atreides - Confessions
Atreides - CLXI
Atreides - Interterra

foto's

Tell a friend

Previous/Next profile