Alfon Oekie

categorie:
singer-songwriter / folkpop
bestaat uit:
7 personen
komt uit:
Alkmaar

Bandleden

  • Martijn Komen, Accordeon, Alkmaar
  • Martin Breed, Contrabas, Alkmaar
  • Bastiaan Strunk , (Alt) Saxofoon, Percussie, Alkmaar
  • Baptist Kurvers, (Alt) Viool, Amsterdam
  • Dimitri Koster, Gitaar, Alkmaar
  • Bart Meeuse, Mandoline, Percussie, Alkmaar
  • Friso Vonder, Zang, Gitaar, Alkmaar

Bio

Intiem, ongedwongen en poëtisch.
Een authentieke live act met een weldadige nagloed!


Alfon Oekie is het pseudoniem van singer songwriter Friso Vonder en het door hem in 2011 samengestelde muzikanten collectief uit Alkmaar.

Vonder groeit op in de kop van Noord Holland en stort zich al vroeg op het schrijven en uitvoeren van authentieke Nederlandse folkpop. Vonder verleende zijn diensten o.a aan theatergroep het 5e kwartier/Dogtroep en stond in het voorprogramma van Krang. In 2001 brengt hij samen met zijn toenmalige band “Studio Kreusch” de cd “Gebakken poets” uit en in 2002 ontvangen ze de Rabobank cultuurprijs. Het lied “Alkmaar” dat Vonder speciaal schreef voor zijn stad, wordt regelmatig door de regionale radio en tv zenders gedraaid en zijn lied “Lievelingskoe” werd voor een item van het tv programma “Man bijt hond” gebruikt. Ook in het tv programma “De club van 100” was Vonder te horen. Met Alfon Oekie is Vonder daadkrachtiger dan ooit te voren een nieuwe weg ingeslagen. Alfon Oekie brengt een mix van poëtische luisterliedjes en ongekunstelde nederfolk. Alfon Oekie is momenteel in volle verwachting van de eerste demo die eind maart uit zal komen. De live act met theatrale elementen is absoluut eigenzinnig en intiem en heeft altijd een happy end.

Alfon Oekie verspreidt zijn muziek naast podia’s, kroegen en theaters op ongebruikelijke plaatsen zoals gevangenissen, boerenschuren, galeries en huiskamers. Vaste leden van het collectief zijn Martin Breed (Contrabas + lid Whoobap Swing) , Martijn Komen (Accordeon + lid Spoetnik Orkestar), Bas Strunk (Saxofoon), Bart Meeuse (Mandoline + lid IZJ), Dimitri Koster(Gitaar) en Baptist Kurvers (Viool + lid sexteto canyengue - Carel Kraayenhof).


Contact/bookings/agenda

Contact

Alfon Oekie

Stuartstraat 25

1815BN Alkmaar

072-5640115 – 06-12600826

www.alfonoekie.nl

info@frisovonder.nl

Bookings

Friso Vonder

072-5640115 – 06-12600826

info@frisovonder.nl

Agenda

Eerstvolgende optreden
21-03 Café de Avonden -2030uur -Schoorl

muziek

Geupload op: 15-03-2012
Pak aan - Live MP3
wolkenvloot
Lievelings koe

foto's

video

Tell a friend

Previous/Next profile