Between Skins

categorie:
Alternative
bestaat uit:
4 personen
komt uit:
Zaandam

Bandleden

  • Wessel van Wijnen, Gitarist, Zaandam
  • Paul Hobbelink, Bassist, Zaandam
  • Wouter Ouwehand, Drummer, Zaandam
  • Chantal Stam, Zangeres, Zaandam

Bio

Between Skins is een band die streeft naar dynamiek en harmonie in haar muziek. De opbouw is van essentieel belang en wordt graag beantwoord met een uitbarsting van energie. Zangeres Chantal maakt het geheel zowel breekbaar als krachtig. De teksten nodigen uit tot nadenken en zijn toepasbaar op ieders eigen ervaringen. De muziek kruipt onder je huid en veroorzaakt wrijving.

De band vindt zijn oorsprong op verschillende plaatsen. Gitarist Wessel van Wijnen besteedde een groot deel van zijn tijd aan het bijwonen van jamsessies, bassist Paul Hobbelink speelde in verschillende rock- en metalbandjes, drummer Wouter Ouwehand speelde in een redelijk succesvolle Zaanse coverband ‘Mixed Choice’ en zangeres Chantal besloot eind 2009 haar passie voor zingen in praktijk te brengen tijdens de Zaanse Popschool. Begin 2010 besluiten de vier muzikanten hun krachten te bundelen.

Het is een winterse avond in januari en in de gevulde zaal van de Grote Kade was Popschool aan de gang. Chantal zingt de longen uit haar lijf en dat blijft gelukkig niet onopgemerkt. Wessel hoort Chantal zingen en weet meteen: “Zij moet de zangeres van mijn band worden!”

Eerder die week sprak hij met Paul over de oprichting van een band en hij vertelt Paul over Chantal. Een fijne bijkomstigheid: Paul blijkt de jonge zangeres al te kennen. Wanneer hij haar vraagt om de zangeres van zijn nieuwe band te worden, stemt ze overrompeld toe. Ook de zoektocht naar een drummer was van korte duur. Alle drie smachtten ze naar het drumgeluid van de afsluiter van die avond: Wouter Ouwehand uit Mixed Choice. Warempel stemde ook hij toe.

De formatie van de band is op deze ene avond bepaald en blijkt een zeer solide formatie. De band werkt hard en is het afgelopen jaar erg hecht geworden. Na optredens in De Kade, P60, Winston Kingdom en op Wormer Live is het geluid steeds harder geworden. Op de lijst met invloeden staan Seether, Chevelle en A Perfect Circle. De stijl valt onder Alternative Pop/Rock en de band is dit jaar (2011) tweede geworden bij de Amstelveense Popprijs.“De stevige rock met jazzinvloeden maakt de sound van deze ambitieuze jonge band uniek. De dynamiek is meeslepend: van scheurende gitaren en beukende drum en bas naar subtiele muzikale intermezzo’s. Zangeres Chantal gooit hier een heerlijk sausje van gevoelige zang en teksten overheen. Between Skins bestaat nog heel kort, maar is nu al veelbelovend.” - De Zaanse Invasie

"Het verlangen naar vrije expressie en toppende dynamiek is haast tastbaar." - FRET

"In het stevige rockgenre is dit absoluut niet verkeerd." - Radio Mortale / 3VOOR12

"Zangeres Chantal Stam kondigt de nummers erg zacht en verlegen aan, maar heeft een strot! Wat een mooi geluid komt daar uit!" - 3VOOR12

Contact/bookings/agenda

Contact

Wessel van Wijnen - 0636310497 - info@betweenskins.nl

Agenda

10-3-2012 Haarlem, Noord-Holland - Between Skins in Café Pitcher - Café Pitcher
12-5-2012 Petten, Noord-Holland - De Vrienden van Live Muziek - De Branding

muziek

Geupload op: 16-02-2012
Empty Words
Paradisal Flight
The Only True Moment

foto's

video

Tell a friend

Previous/Next profile