Butterfly FX

categorie:
Trippy Pop/Rock
bestaat uit:
4 personen
komt uit:
Alkmaar

Bandleden

  • Maedy de Miranda - Tol, Zangeres, Heerhugowaard
  • Lex Pantelic, Gitarist, Alkmaar
  • Aris Rem, Bassist, Alkmaar
  • Yoram van de Reep, Drummer, Alkmaar

Bio

De Alkmaarse band Butterfly FX bestormt de poppodia in Nederland. Deze 4 koppige formatie knalt van de energie. Zij combineren trippy pop met de dynamische uitspattingen van rock en zijn niet vies van experimentele uitstapjes hier en daar. Vanwege de jarenlange professionele ervaring als muzikanten weten zij als geen ander hoe je een vette show moet neerzetten op het podium.
Lex Pantelic vond zijn kompanen in Yoram van de Reep en Aris Rem. Zij vormen met z’n tweeën de bas/drum combinatie in the Dress Up Dolls. Een duo die de zinderende energie van een Rockband overtuigend kan brengen. Even later vond Maedy de Miranda Tol haar aansluiting binnen de band. Haar prachtige, zuivere en dynamische stem geeft de muziek een fluwelen deken en tegelijk een ernstige diepgang die de muziek dankbaar draagt. Als zangeres/componiste maar ook als danseres heeft zij in de jaren veel ervaring opgedaan. De lijst is te lang om op te noemen. Lex speelt de gitaar, en hoe. Zijn eigenwijze stijl onderscheidt hem direct van anderen en combineert dat met een zeer bewegelijke presentatie, waarmee hij moeiteloos het publiek in de stemming krijgt.
Butterfly FX is een band die durft te ademen. Zij hanteren de gehele reikwijdte tussen doodse stilte en oorverdovende vervoering. En nemen iedereen mee op reis daar naar toe.

Contact/bookings/agenda

Contact

Lex Pantelic

Bookings

info@butterflyfx.nl

Agenda

9 maart heerhugowaard (besloten)
12 april Podium Victorie, Alkmaar
14 april de Bayes, t Zand
12 juli de Stapper, Alkmaar

muziek

Geupload op: 18-03-2012
Backbone

foto's

video

Tell a friend

Previous/Next profile