Calculated

categorie:
Rock, progressive
bestaat uit:
4 personen
komt uit:
Heerhugowaard

Bandleden

  • Merlijn van Oostrum, zang, gitaar, keyboards, Heerhugowaard
  • Maarten van Oostrum, zang, gitaar, keyboards, Heerhugowaard
  • Ivar de Hoogt, drums, Heerhugowaard
  • Lars Jonker, basgitaar, Heerhugowaard

Bio

Een donkere kamer, twee speakers. Rustige pianopassages en sfeervolle soundscapes vullen de ruimte. De melanchonische melodieen worden vergezeld door een melodieuze, meerstemmige zanglijn. Als luisteraar denk je op dit punt misschien dat je voor altijd heerlijk kunt wegdromen op deze zoete klanken.
Maar niets is minder waar.
Plotseling verheft een zware, vervormde synthesizer zich uit het geheel, om al snel gezelschap te krijgen van een diepe, grommende baslijn. Wat krijgen we nou? De gitarist heeft ineens zijn distortionpedaal gevonden en besluit er maar meteen goed gebruik van te maken. Voordat je het weet ben je plotseling verzeild geraakt in een chaotische wereld van psychedelische hardrock. De gitaren beginnen te scheuren, de drummer slaat op hol. Zelfs de zang verandert langzaamaan in een schreeuw.

Lekker dramatisch aangezet natuurlijk, dit bovenstaande. Maar het is wel ongeveer waar de band Calculated voor staat: composities die uitersten opzoeken en het bepaald niet op safe spelen. Desondanks blijven de nummers nog steeds memorabel en pakkend, met gevoel voor melodie en opbouw.

Contact/bookings/agenda

Contact

merlijn_redhot@hotmail.com
oostrum_maarten@hotmail.com

Bookings

merlijn_redhot@hotmail.com
oostrum_maarten@hotmail.com

Agenda

17 februari: p60
28 april: Cool

muziek

Geupload op: 01-02-2011
Calculated - Souls
Calculated-Water

foto's

video

Tell a friend

Previous/Next profile