Bloid

categorie:
Metal
bestaat uit:
3 personen
komt uit:
Alkmaar

Bandleden

  • Rijnes, Bassist/zanger, Alkmaar
  • Jeroen Broekman, Gitarist/zanger, Heerhugowaard
  • Daan Broekman, Drummer, Heerhugowaard

Bio

Bloid is een metalband die sinds februari van 2006 bestaat. Met ervaren bandleden uit diverse regionale metalbands is er een frisse maar metalen wind door de muziekscene van Heerhugowaard/Alkmaar gewaaid.

Bloid (westfries voor blij) vrolijke naam, zware deunen. Waar andere bands uit het genre er een stoer metal imago op na houden neemt Bloid het allemaal met een korreltje zout. Plezier in het maken van goede metal staat voorop. Bloid is muzikaal gezien een band om in de gaten te houden!

De band bestaat uit de leden Rijnes, bas en zang, Jeroen, gitaar en zang en Daan, drums. Dit trio heeft genoeg in huis om je een ferme, muzikale metaltik voor je kanis te geven. Live is deze band zeer energiek, strak en interessant om naar te kijken en luisteren. Alle energie zal spontaan zijn weg naar buiten vinden bij het losbarsten van deze recht-toe-recht-aan metal van de bovenste plank.

Bloid heeft ondertussen al heel wat interessante optredens mogen verzorgen. Zo heeft de band bijvoorbeeld met underground deathmetal grootheden van Master het podium gedeeld. Maar ook met met hedendaagse grootheden zoals Textures. Mooie zalen waar Bloid gestaan heeft zijn o.a. de P60 in Amstelveen, de Groene Engel in Oss en de Melkweg in Amsterdam.

Bloid heeft ondertussen al 3 EP's uitgebracht in eigen beheer. Het laatste wapenfeit Momentum is 2010 op de wereld losgelaten. Op deze schijf wordt de muzikale koers van de band toch weer naar een tandje harder opgeschroefd. Dit wapenfeit is op de Myspace van Bloid te beluisteren en gratis verkrijgbaar tijdens Bloid optredens.

Contact/bookings/agenda

Contact

Contact: Rijnes
rijnes1@gmail.com
info@bloid.net

Rekerstraat 47
1823 BC Alkmaar
072 5 1111 52

Website: www.bloid.net / www.myspace.com/bloid

Bookings

rijnes1@gmail.com
info@bloid.net

Agenda

5 februari - Cayen - Enkhuizen met Deathcore en Senescence
11 februari - Cafe Lazarus - Leiden met Tribal Spirits

muziek

Geupload op: 20-01-2011
Bring The Pain
Sudden Urge
Caballero

foto's

Tell a friend

Previous/Next profile