Break M & Dirkteur

categorie:
Hip-Hop
bestaat uit:
2 personen
komt uit:
Amsterdam / Enkhuizen

Bandleden

  • Break M, MC, beatmaker, Amsterdam / Enkhuizen
  • Dirkteur, MC, Amsterdam / Enkhuizen

Bio

Break M en Dirkteur ontmoeten elkaar in de zomer van 2008 aan het lopend buffet van de jaarlijkse feestavond van bejaardencentrum 'Ochtendrust'. Beide rappers zijn hier absoluut niet voor uitgenodigd maar profiteren er graag van als er ergens gratis drank en eten te halen valt. Na de nodige biertjes blijken de twee meer interesses te delen dan alleen het crashen van party's. Bovendien maakt een barman genaamd Willem dusdanig veel indruk, dat er spontaan wordt besloten om samen een nummer over hem te maken.

Deze samenwerking bevalt goed en al vrij snel liggen er meerdere tracks op de stapel. De logische volgende stap is om deze nummers live te gaan spelen. Al in 2008 vinden de eerste shows plaats, o.a. in het voorprogramma van Jawat (Cayen, Enkhuizen). De reacties zijn erg positief en geven motivatie om door te gaan.

Tijdens de energieke liveshows wordt er gerapt over de sample-based beats van Break M, die het duo een afwisselend maar eenduidig geluid geven. Van ouderwetse boombap tot funk tot zelfs drum'n'bass, niets wordt geschuwd. De veelal humoristische teksten zijn doorspekt met woordspelingen en worden met zichtbaar veel plezier gebracht.

In 2009 neemt het duo deel aan de Amsterdamse hiphop-talentshow Wanted en in maart wordt de door Dirkteur gemaakte videoclip 'Letterlijk Figuurlijk' uitgebracht. In september slepen de twee de publieksprijs van de Pepper Pop Competitie in de wacht. De rest van het jaar wordt besteed aan het uitbouwen van de live-act en het opnemen van tracks.

In maart 2010 zal de eerste release van Break M & Dirkteur gepresenteerd worden in Cafe de Slof te Enkhuizen. Alle beats op het debuutalbum zijn gebaseerd op 7 inch singles die aan de muur van het betreffende café hingen. Deze werden stiekem van de wand geplukt en eenmaal thuisgekomen vakkundig gesampled. Inmiddels heeft Break M al 17 'slofbeats' gemaakt en krijgt het album al aardig vorm.

Contact/bookings/agenda

Contact

info@breakm.nl

Bookings

info@breakm.nl

Agenda

22/01/2010 Manifesto, Hoorn
05/02/2010 Badcuyp, Amsterdam
20/02/2010 J.C. de Bunker, Abbekerk
26/02/2010 Cayen, Enkhuizen
27/03/2010 Cafe de Slof, Enkhuizen (CD-RELEASEPARTY)

muziek

Geupload op: 16-12-2009
Dubbel Gejat
Letterlijk Figuurlijk

foto's

video

Tell a friend

Previous/Next profile