Some Weird Sin

categorie:
Indierock
bestaat uit:
3 personen
komt uit:
Uithoorn/Amsterdam/Amstelveen

Bandleden

  • Lindy van de Westelaken, lead zang / toetsen / (bas-)gitaar, Amstelveen
  • Philip Springer, elektrische gitaar / fx, Uithoorn
  • Gerard van Grootheest, drums / zang, Amsterdam

Bio

"Als Polly Jean Harvey en The Edge samen een bandje zouden beginnen, dan zou de muziek best eens kunnen klinken als het Amstelveense Some Weird Sin."
- VPRO 3voor12 Noord-Holland, december 2007

* * *

SOME WEIRD SIN is een indierock trio uit Noord-Holland. Met piano, baritongitaar, Hammondorgel, basgitaar, elektrische gitaren, een batterij aan gitaareffecten en drums maken zij puntige, pakkende en eigenzinnige nummers.

De band heeft sinds haar debuutoptreden in 2005 een aardige live-reputatie opgebouwd (P60, Melkweg, Paradiso, Beeckesteijn Pop, Koorbeurs, Waerdse Tempel, to name a few...). De nummers Rooftop en Monsoon zijn gedraaid op Kink FM. Ook schreven en speelden ze een rockende soundtrack bij de klassieke geluidloze film Faust (F.W. Murnau, 1926). Some Weird Sin is verder aangemerkt als Serious Talent door 3FM.

In 2006 won Some Weird Sin de Griffioen Popprijs in P60 en stond de band in de finale van de Clash of the Titans in dB`s Studio in Utrecht. Ze stonden in de halve finale van de internationale bandwedstrijd Emergenza. Verder won Some Weird Sin in 2007 de Popprijs Amstelland en De Meerlanden en daarmee de Exportprijs van de gemeente Amstelveen.

De band stond in 2007 o.a. op Beeckesteijn Pop en speelde in het voorprogramma van The Noisettes (UK) in de Melkweg. Begin 2008 is Some Weird Sin uit 1200 bands geselecteerd om voor de soundtrack van de nieuwe Nederlandse misdaadfilm "Deal" een nummer te schrijven en op te nemen.

Op 13 april 2008 gaf Some Weird Sin in Cafe Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam een cd-releaseparty om de goede ontvangst (met onder meer een lovende recensie in Fret en airtime op Kink FM) van de nieuwe EP te vieren.

De goede ervaring in de studio smaakte naar meer. Some Weird Sin slaat in 2009 de handen ineen met co-producer Michel Vermeulen van Studio Peggy51 in Ouderkerk aan de Amstel en voltooit de opnames van haar eerste full length studio album: "All I am is what we are".

Op dit NH-pop profiel beleef je de absolute primeur van 3 songs van dit album!

* * *

Over de EP van Some Weird Sin:
"De gedragen stem van Lindy van de Westelaken swingt al binnen luttele seconden de speakers uit. Downtempo rock valt er te beleven, in de redelijk unieke combinatie van piano, gitaar en drums. Dat daar minder kracht in zou zitten dan in de geijkte bezetting van gitaar, bas en drums wordt maat na maat ontkracht. (...) Een kek tachtiger-jaren geluid met wat grunge, singer-songwriterkunst, rockabilly en wat al niet meer wordt er met schijnbaar gemak tussen alle rust en opwinding neergepoot."
- FRET, maart 2008

* Belangrijke band trivia: Some Weird Sin was vorig jaar uitverkoren door NHPop live om showcases te doen, maar omdat tijdens een van de data de band in het buitenland verbleef ging het op het laatste moment niet door!*

Contact/bookings/agenda

Contact

E-mail: info@someweirdsin.nl

Bookings

Some Weird Sin
t.a.v. Gerard van Grootheest
Jacob Geelstraat 47-4
1065VP Amsterdam
Nederland

Tel. 0031 (0) 641 456 326

muziek

Geupload op: 15-12-2009
Some Weird Sin - World Gone Crazy
Some Weird Sin - Morning Mud
Some Weird Sin - Chain

foto's

video

Tell a friend

Previous/Next profile