Cellphyll

categorie:
Stoner/metal
bestaat uit:
4 personen
komt uit:
Alkmaar

Bandleden

  • Milo Lambers, Bassist, Castricum/Utrecht
  • Bram Stolk, Drums, Castricum/Delft
  • Gerwald Radsma, Vocals, Alkmaar
  • Daan Stet, Gitarist, Heiloo

Bio

Cellphyll; in 2006 de Alkmaarse scene ingebeukt en sinds zomer 2009 bewapend met de EP Comfort Zone. Op dit debuut kleurt men de grensgebieden in tussen stonerrock, metal en grunge. De basis van het bandgeluid wordt gelegd door de strakke drums en de verrassende baspartijen. De altijd weer improviserende zang en gitaar spelen hier naar hartelust omheen. Melodie en sfeer zijn steeds meer aanwezig, maar nergens vergeet Cellphyll het oog voor de heilige groove.
Live gaan de versterkers op elf, wapperen de haren en zijn vooral de microfoonstandaards niet meer veilig. Een live-act pur sang dus.

De media over Cellphyll's EP Comfort Zone:

LiveXS: Stonerrock en grunge komen samen in drie nummers en intro, met Kyuss, Soundgarden en Tool als ijkpunten. Gitaren en bas klinken lekker zwaar en ook de drums liggen goed in de stonermix. Cellphyll heeft voldoende potentie in huis om in de toekomst nog voor verrassingen te zorgen.

Metalrage.com: From the very first tones of the suitably yet unoriginally named song 'Intro', I get the feeling I'm listening to a band that is mainly influenced by Tool. Fortunately however, Cellphyll adds a raw edge to it with their grunge and metallic influences. Despite the minor mistake and the improvement the vocal department will need in the future, Comfort Zone is a very decent debut. Keep up the good work Cellphyll!

Contact/bookings/agenda

Contact

cellphyll@cellphyll.nl

Bookings

cellphyll@cellphyll.nl
Milo Lambers: 06-38020658

Agenda

8 januari: De Til, Haarlem

muziek

Geupload op: 23-11-2009
Cellphyll - Comfort Zone
Cellphyll - Yellow
Cellphyll - Green

foto's

Tell a friend

Previous/Next profile