Dodge This

categorie:
Cross-over Rock
bestaat uit:
4 personen
komt uit:
Alkmaar - Amsterdam

Bandleden

  • Deek Bleichrot, Gitaar - Zang, Alkmaar
  • Andres van Beek, Zang - Electronics, Amsterdam
  • Sander van Beek, Drums, Amsterdam
  • Hans Smits, Bass, Limmen

Bio

11 December 2004 is het dan zover; de eerste gig van Dodge This staat op het programma. Een klein bruin cafe in Alkmaar is decor van het
debuut van een nieuwe band. Odeon vult zich na half elf binnen 10 minuten met zowel stamgasten als een heleboel min of meer onbekenden, die speciaal zijn gekomen om de aftrap van dit project mee te maken.

De muzikanten staan dan ook niet voor het eerst op het podium, en veel mensen die hen kennen uit voorgaande bands, zijn dan ook reuze benieuwd naar het resultaat.

Een drummer met ADHD (Alle Dagen Hard Drummen) die al tig jaar podium op en af loopt met
verscheidene bands,heeft zijn broer meegenomen, een brave huisvader/soundscaper/zanger met teveel haar en een overdosis hippiebloed. Hij heeft vandaag een beetje de uitstraling van een geschiedenisleraar, in zijn nette pak met hoornen bril, maar wat er later uitkomt zou Jim Morrisson niet misstaan hebben.

Dan is er ook nog een (zoals het hoort) redelijk gezette, zoniet corpulente, petdragende, Guinness drinkende 'groover', die in 1998 na 15 jaar bassist zijn, z'n professionele leven uitbreidde met vormgeving.
Als stralend middelpunt van het geheel staat het 4e lid met zijn gitaar te spelen (of was het nou andersom...?) waarvan het model dermate ongebruikelijk is, dat je je afvraagt hoe daar zo'n dijk van een sound uit kan komen...Maar dit is dan ook de man, die de songs 'bouwt', waarna ze met de gehele band uitgearrangeerd en aangepast worden.

Want covertjes spelen is niet hun 'metier', alles wat ze doen is ontsproten aan hun eigen al dan niet zieke geest, en dat kun je horen ook. Ze heten niet voor niks 'Dodge This', want na een heel lief introotje van 8 maten gaan ze direct van start, en je moet inderdaad
snelle oren hebben om dit uitermate stevig vormgegeven muzikale enthousiasme te ontwijken. Qua muziek komen er allerlei stijinvloeden voorbij, maar over het algemeen 'rockt' het als een goed op stoom zijnde locomotief, in de geest van bijvoorbeeld een Led Zeppelin, of om het wat recenter te houden misschien Pearl Jam of Living Color.

Dus noem het rock, noem het grunge of noem het cross-over, het kan hun allemaal niet zoveel schelen, het enige wat voor deze jongens telt is het moment; muziek maken is luisteren en reageren, vinden ze, en dat doen ze dan ook gretig.

De liedjes zijn mooi gearrangeerd, maar niet de makkelijkste om in één keer op te pikken. Hier en daar klinken de coupletten als lieve poezie, steevast beantwoord met een ruig rockend refrein. Het publiek is na anderhalf uur luisteren dan ook zeer tevreden met wat ze kreeg, zowel over de kwaliteit van de songs, als die van de bandleden en hun samenspel.

Contact/bookings/agenda

Contact

epost@dodge-this.nl

06 55 15 10 11

Bookings

epost@dodge-this.nl

06 55 15 10 11

Agenda

17 december 2009 - Glazen Brug Alkmaar

muziek

Geupload op: 18-11-2009
stop de haat
spendover
time again

foto's

Tell a friend

Previous/Next profile