Seeus

categorie:
pop/rock
bestaat uit:
5 personen
komt uit:
Amsterdam

Bandleden

  • Patrick Verkerk, Bassist, Mijdrecht
  • Rik Langeslag, Gitarist, Amsterdam
  • Maurice Bosch, Gitarist, Amstelveen
  • Bart Bennink, Drummer & Zanger, Alkmaar
  • David Kroese, Zanger & Gitarist, Haarlem

Bio

'Prachtige samenzang: Seeus behoort tot de beste bands die we het afgelopen jaar hebben gehoord', aldus DJ Claudia de Breij na een optreden in de 3FM-studio eind 2002. Die tweestemmigheid, bestaande uit het rauwe stemgeluid van frontman David en de lichte stem van drummer Bart, is dan ook de 'edge' die pop/rockformatie Seeus heeft over andere bands. Aangevuld door melodieuze gitaarpartijen, een stevige ritmesectie en de vaak indringend persoonlijke teksten van David leidt dit tot het eigen geluid van Seeus.

Alles begint als de band Seeus met de zingende drummer een frontman mist en singer-songwriter David dringend de behoefte heeft te spelen in een stevigere band. Ze vinden elkaar en op 26 september 2002 weet de band een volle zaal te trekken als ze haar debuut cd 'Giving Yourself Away' presenteert in de P60 in Amstelveen. Dit album wordt door 3FM opgepikt, waarna Seeus op 18 december 2002 live in de studio speelt.

Daaropvolgend begint Seeus in 2003 het Amsterdamse clubcircuit te veroveren met optredens op de bekende podia van onder andere de Melkweg, Winston en P60. Ook schopt de band het in deze periode tot de finales van gerenommeerde popprijzen als de Battle of the Bands en de Winston Popprijs. Bovendien wint het zangduo Bart en David van Seeus tijdens de singer-songwriter contest 'de Bronzen Buurvrouw' met liedjes van de band.

In deze periode met vele optredens schrijft de band, meer en meer op zoek naar het eigen geluid, een aantal nieuwe songs. Drie van deze songs worden opgenomen en ge-released onder de naam Who Can Say in 2005. Deze cd-single wordt positief ontvangen in de pers. De periode die daarop op volgt laat zich kenmerken door een verscheidenheid aan optredens: van kleine intieme optredens, via grotere clubs, naar massale festivals. Bovendien verschijnt Seeus op de verzamel-cd Ontzettend Leiden.

Een aantal bandleden gaat vervolgens een tijdje op wereldreis, waardoor het een tijdje stil rondom de band blijft. Bepakt en bezakt met nieuwe inspiratie, staat de band echter te popelen om meer dan ooit te rocken. Begin 2009 brengt Seeus haar nieuwe demo Autumn Smiles uit, die deze belofte zeker waarmaakt.


De pers over Who Can Say:

'Het uit Amsterdam afkomstige Seeus laat in hun gitaarpop dankzij uitgebalanceerde tweestemmigheid horen een belangrijke troef in handen te hebben. De constante dreiging die uitgaat van zanger/gitarist Kroese staat de gevoelige uithalen van drummer Bennink geen moment in de weg. ('¦); De band lijkt zich bewust van eigen kunnen door sfeer en subtiliteit prima samen te laten komen. ('¦) Staat als een huis!' (LIVE-XS)

"Drummer Bart Bennink en zanger David Kroese vormen de spil van het Amsterdamse Seeus. Het [titelnummer] is een rustige, mooi opgebouwde song vol melancholie en vertwijfeling. Het openingsnummer [Gone to Stay] is een strak en goed geschreven rocknummer dat lekker vet uit je boxen knalt. Afsluiter Sympathize ('¦) is het meest pakkende liedje van de single en blijft nog lang nagalmen. Vooral deze kan zo op 3FM gedraaid worden.' (FRET)

Contact/bookings/agenda

Contact

Patrick Verkerk
Daalder 3
3641 LK Mijdrecht
Nederland
Telefoon: +31-6-51346477

David Kroese
Adres: Raadhuisstraat 24
2022 DK Haarlem
Nederland
Telefoon: +31-6-52335789

E-mail: info@seeus.nl


Bookings

Patrick Verkerk
Daalder 3
3641 LK Mijdrecht
Nederland
Telefoon: +31-6-51346477

David Kroese
Adres: Raadhuisstraat 24
2022 DK Haarlem
Nederland
Telefoon: +31-6-52335789

E-mail: info@seeus.nl

muziek

Geupload op: 17-11-2009
Autumn_smiles
Casino
Masquerade

foto's

Tell a friend

Previous/Next profile