Emmerig&Co

categorie:
Akoestische gitaarpop
bestaat uit:
2 personen
komt uit:
Oostgraftdijk, Almelo

Bandleden

  • Marco Emmerig, Zang, gitaar, mondharmonica, Oostgraftdijk
  • Arnaldo Lopez, Gitaar, achtergrondzang, Almelo

Bio

Dit is het verhaal over twee mannen met een missie. Twee muziek vrienden, twee gitaristen die met hun prachtige liedjes het grote avontvuur aangaan. En alles op zij zetten om hun droom waar te maken'¦'¦..!


Het verhaal

Jaren geleden toen Arnaldo Lopez nog maar kort gitaar speelde en nog in een "rock-a-billy" trio speelde vroeg Marco Emmerig hem om wat tracks in te spelen op het nieuwe album van zijn band "Lust". Een nederpop band waar beiden nog jaren met veel plezier en lokaal succes in hebben gespeeld. Met de band stonden ze zelfs in het voorprogramma bij Van Dik Hout, De Dijk en Herman Brood. Na het tweede album zijn de beide muzikanten echter hun eigen pad gegaan. Diverse nummers van dit album zijn inmiddels opgenomen door andere bekende muzikanten en bands.


Wilde haren

Na hun wilde jaren en haren te zijn kwijtgeraakt hebben ze beiden een gezin gesticht met een leuke vrouw, een aantal lieve kinderen, in een mooi huis, met pensioenopbouw, sociale zekerheid, zekerheid, zekerheid, zekerheid, zekerheid, zekerheid, zekerheid! En toch mist er iets, knaagt er iets aan de broekspijpen van deze twee ras muzikanten. Een grote droom sluimert elke nacht nog in de krochten van hun zieleroerselen.......


Emmerig

Op een avond in de Ardennen schreef Emmerig het lied 'Had ik maar' waarbij hij spontaan de mondharmonica begon te bespelen. Nog meer liedjes met harmonica volgden en het grote, grote gevoel dat er eens iets moest gaan gebeuren. 'Had ik het maar, had ik het maar, had ik 't maar gedaan, Had ik maar dan was alles anders gegaan!' De naam Emmerig&Co kwam in zijn hoofd en een nieuw muziek project was geboren. Het idée was een solo album op te nemen met diverse "gast" muzikanten. Vandaar de naam Emmerig&Co. Vele liedjes volgden en Emmerig lijkt niet meer te stoppen!


&Co

Marco vroeg Arnaldo of hij hem wat tips wilde geven voor zijn gitaarspel. Marco speelde en zong zijn nummers maar tijdens zijn spel viel Arnaldo al gauw in met zijn gitaarspel en ideeën wat resulteerde in een avond musiceren, alsof ze de nummers al jaren hadden gespeeld. Emmerig en Lopez waren al gauw overtuigd dat Emmerig&Co uit hun beiden zou bestaan! Zo werden de twee weer herenigd en werd Arnaldo dus tot "Co" gebombardeerd!


Sindsdien gaat alles heel snel en zijn de mannen van Emmerig&Co na twee oefensessies al met opnames van hun liedjes begonnen en hebben ze de voorbereidingen voor hun theaterconcert 'Avontvuur' en de promotie van Emmerig&Co in volle gang gezet.Contact/bookings/agenda

Contact

info@emmerigenco.nl
tel:075-6411191 of 0546-433588

Bookings

info@emmerigenco.nl

muziek

Geupload op: 15-11-2009
Had ik maar
Ergens
Zo is 't maar net

foto's

video

Tell a friend

Previous/Next profile