Drag Cellar

categorie:
Metal
bestaat uit:
5 personen
komt uit:
Zaandam

Bandleden

  • Joshua op't Eijnde, Drummer, Zaandam
  • Vincent van der Horst, Gitarist / zanger, Zaandam
  • Richard Lasooy, Bassist, Zaandam
  • Marijn de Vries, Synth, Amstelveen
  • Alberto Garcia, Gitarist, Amsterdam

Bio

Stampende basdrums, knallende gitaren, commanderende grunts en loodzware soundscapes. Maar ook melodieus, groovy en ronduit aanstekelijk. Een mix die met enthousiasme wordt gepresenteerd door
een vijftal metalliefhebbers met verschillende invloeden.

Drag Cellar staat op een kruispunt van vele veranderingen. Het vijftal brengt binnenkort een EP uit met zeven knallende metalsongs, staat in de finale van bandwedstrijd Emergenza in de Melkweg Amsterdam en is druk in de weer met het schrijven van nieuw materiaal.

Het verhaal begint echter ergens in het jaar 2006 wanneer Joshua en Vincent de basis leggen van wat Drag Cellar nu is. Muziek maken waar ze zelf naar zouden luisteren, was het credo. In een omgeving waar black- en deathmetal en punk de boventoon voert wilden de twee beginnelingen metal met 'groove' maken. In een schuur in de achtertuin van Josh wordt een drumstel en een gitaarversterker geparkeerd. Na een experimentele fase met verschillende bandleden nam Drag Cellar vorm aan in het jaar 2007. De band kreeg positieve reacties na een optreden tijdens de popschoolpresentatie in De Kade Zaandam. Hierna speelde de band in diverse opstellingen op verschillende kleine podia.
In 2008 werd een demo opgenomen bij Jottem, Wormerveer met nieuwe gitarist Cor. In december van dat jaar won de band de voorronde van bandwedstrijd Emergenza.
2009 is het jaar dat de band hun eerste EP opneemt bij de Soundwave studio in Zaandam. Net na de opnames van de EP moet Cor helaas afscheid nemen van Drag Cellar en hiervoor is Alberto in de plaats gekomen. Marijn keert in die periode terug op het Drag Cellar-nest. In plaats van gitaren neemt hij vanaf dat moment keyboard, synthesizers en elektronica op zich.

Dat bandje dat ooit begon in een oude schuur is uitgegroeid tot een volwassen metalband met een eigen smoel. Het is afwachten wat de toekomst brengt, maar het staat vast dat de band deze met een glimlach tegemoet gaat.

Contact/bookings/agenda

Contact

Joshua op't Eijnde
Management@dragcellar.nl
06-24736245

Bookings

Joshua op't Eijnde
Management@dragcellar.nl
06-24736245

Agenda

13 november - Wognum - Metal night
20 november - Hoogwoud - De slag om Hoogwoud 2009

muziek

Geupload op: 27-10-2009
Drag Cellar - Something Everything
Drag Cellar - Tyrant

foto's

Tell a friend

Previous/Next profile