Esion

categorie:
Metal
bestaat uit:
5 personen
komt uit:
Nieuw-Vennep

Bandleden

  • Boris, slag gitaar, Nieuw-Vennep
  • Ron, bas, Hillegom
  • Marco, drums, Hoofddorp
  • Mike, lead gitaar, Nieuw-Vennep
  • Leo, zang, Hillegom

Bio

Esion is een Metalband met een geheel eigen stijl. Niet voor niets is Esion in vele juryrapporten geroemd om zijn originaliteit en dynamiek. Melodieuze harmonieën worden afgewisseld met beukende en explosieve riffs.

Wat ooit begon als Trash metalband is in der loop der jaren uitgegroeid tot een band met een heel eigen geluid en nog elk jaar wordt het niveau van de band groter en de muziek interessanter.

Begin 2000 werd er een promo cd (the Steam of pissing on an frozen lake) opgenomen en werd er veel in het lokale clubcircuit opgetreden. Zo werd de BBA (Band of the Bollenstreek Award) gewonnen en hadden ze een finaleplaats op de Rob Acda award in 't Patronaat.

Sinds de komst van de nieuwe Lead gitarist is het Esion steeds meer voor de wind gegaan en wordt er steeds meer opgetreden. Esion is uitgegroeid tot een strakke volwassen band die eigen soort metal speelt, melodieus en met explosieve uitbarstingen en veel afwisseling. Met invloeden uit verschillende genres. Een dynamische en arrogante zang die het geheel naar een hoger niveau tilt.

De muziek van Esion in combinatie met de cabareteske en soms heerlijk arrogante houding van de zanger staat garant voor een optreden vol stevige muziek, verassingen en lol. De band laat zien dat als je metal speelt dit ook met een glimlach kan.
De muziek van Esion wordt ook wel omschreven als CHEERFUL METAL
Dit betekend melodieus, snoei harde riffs, explosieve uitbarstingen, dynamisch en vooral orgineel

In januari 2006 heeft de band een promo opgenomen met drie strakke songs. Sinds deze Promo heeft Esion de afgelopen 2 jaar veel optredens gedaan en hiermee laat de band ook in de komende jaren veel van zich zien en horen..
Eind 2008 hebben we onze nieuwe demo opgenomen. Deze songs zijn nu alleen nog te beluisteren op onze website en Myspace.
De Performance van Esion is VOL ENERGIE,verassend, cabaretesk, stevig en anders'¦

www.esion.nl
www.myspace.com/esionnl
en ook op hives esion-metal.hyves.nl

Contact/bookings/agenda

Contact

Esion

Ron van der Salm
Himera 66
2182 RG Hillegom
esionmeel@hotmail.com

Bookings

Esion

Ron van der Salm
Himera 66
2182 RG Hillegom
esionmeel@hotmail.com
www.esion.nl

Agenda

20 november Tex Mex Spijkenisse

muziek

Geupload op: 26-10-2009
misery carpet.wav
solid ground.MP3
nightlife.wav

foto's

Tell a friend

Previous/Next profile